Login

Login

Gjengrodde stier

Jeg gikk en tur på stien.......

Der er blitt skrevet sanger og dikt om stien, men aldri noen doktorgrad - før nå! I sitt arbeide har Annette Bischoff gått 52 stier. Hun har sett på hvordan stiene er tilrettelagt, hvordan underlaget er, hvordan de er merket og skiltet. Noen av turene har hun gått alene, andre har hun gått sammen med mennesker som hun har ført timelange samtaler med i etterkant. Hun har sett at stier gir oss tallrike opplevelser og at noen stier fører oss nærmere naturen.

Har du minner og stier som betyr noet for deg på Nordseter? Da ønsker vi at du forteller oss om dem! Vi kunne tenke oss at denne siden blir fylt med minner av Nordseters gjengrodde stier som har og har hatt betydning for deg. Send oss en mail med maks 500 tegn og vi vil legge inn beskrivelsen av din minnesti ut på siden!

 

Ro og tilstedeværelse.

Bischoff fant ut at er det er fire måter vi mennesker nærmer oss naturen på. Mens noen er opptatt av kunnskapen om naturen - for eksempel hvem som har bodd her, eller hva en blomst heter - retter andre oppmerksomheten mot det estetiske: linjene, formene, fargene. Den tredje tilnærmingen er fysisk: Å gå langt eller fort. Den fjerde er tilnærmningen, som alle hun intervijuet delte, den åndelige eller meditative. Alle hadde en oppfatning av at de var en del av noe som var større enn seg selv. De opplevde å være til stede og at de fant roen!

Barndommens landskap.

Bischoff vokste opp på Nord-Sjælland i Danmark. Hun bodde i skogen med bratte skrenter utenfor huset, og hun ble tidlig kjent med havet. Men det var først da hun ble voksen at hun skjønte hvor mye dette betydde for henne. Og hun var voksen den maidagen hun satt i bilen på vej hjem til moren og kjente tårene trille - på grunn av de lysegrønne bjørketrærne som stod langs veien.....

"Bjørkeskogen, bakkene som bølger seg, havet.....Jeg bærer det med meg. Det har blitt en del av min identitet", sier hun.

Stiene går inn i kroppen på oss. Kroppen husker stiene, stedene og stemningene fra barndommens landskap. De gir oss en forankring som resten av verden beveger seg ut ifra! 

 

Kilde: Artikkel i Fjell og vidde april 2013. Doktor avhandling skrevet av Forsker Annette Bischoff.

 

Hunderfossen

 


facebook  twitter  youtube  flickr  instagram

Nordseter Mediabank | Design © Myklebust Designs 2013