Login

Login

Familieturer

For full løypebeskrivelse kan Jacillas sykkelkart kjøpes på Nordseter Fjellparks Servicesenter. Kartet er laget av Sjusjøen og Omegn Skiforening, som dekker områdene; Hafjell, Nordseter, Sjusjøen, Natrudstilen, Lillehammer, Gausdal, Brøttum, Moelv og Biristrand. Der er beskrevet 24 ruter, som til sammen gir 1000 km. Kartet er tilrettelagt både for barnefamilier, nybegynnere og øvede.

Nordseterrunden (22,4 km)

Start – og målsted: Nordseter

Total stigning 334 meter

Nivå: Medium

Denne ruta tilbyr en liten belønning med bading i Sjusjøen. Start ved Nordseter Fjellpark Servicesenter og sykle opp til Reinsvannet, og drei inn mot Sjusjøen. Her er det god skiltning på fjellveien. På din vei til Sjusjøen vil du oppleve kjempeflott natur, og når du kommer til Sjusjøen kan du gi deg selv den belønning : å bade i sjusjøen og slappe litt av med en matpakke, før turen går tilbake til Nordseter. Følg skiltene til Nordseter, eller ta fjellveien tilbake igjen. En fin tur for hele familien.

Hornsjørunden (56,5 km)

Start og målsted: Nordseter

Total stigning 1013 meter

Nivå: Medium

Hornsjørunden er en fin tur rundt om Hornsjøen og ned i Åstadalen. Sykle til Elgåsen- Nysæter- og Reinakrysset. Herfra går turen i tung fjellskog mot Farbervangen og ned til Åstadalen. Vel nede i dalen passerer man elva Åsta før man tar stigningen fra Øvre Åstbru opp til Storstilen og tilbake til Nordseter. Dette er en god tur som viser Ringsaker og Øyerfjellet på sitt beste. Variasjon i skog og landskap.

Kriksfjellet rundt (49 km)

Start og målsted: Nordseter

Total stigning 823 meter

Nivå: Medium

Fra Nordseter går turen innover det åpne fjellandskapet forbi Nevelvann og opp til Reinakrysset. Kjør så vestover på nordsiden av Reinsvatnet til du kommer til Pellekrysset. Ta til høyre forbi Hita til Sjøseterkrysset. Ta til høyre igjen og kjør mot Hornsjøen. På vei ned til Hornsjøen kommer du til Knidalen. Ta til høyre og følg vegen opp mot Snultrakrysset. Sykle hovedvegen til Reinakrysset og følg samme vei fra Reina og tilbake til Nordseter igjen.

 

Hunderfossen

 


facebook  twitter  youtube  flickr  instagram

Nordseter Mediabank | Design © Myklebust Designs 2013