Login

Login

Ut på ski i Lillehammer?

Ski i Lillehammer? Sjusjøen, Nordseter og Øyerfjellet er verdenskjent for sin høye kvalitet på skiløyper

Mange av toppidrettsutøverne innenfor skisporten bor i Lillehammer, nettopp for å ha tilgang til Norges beste løypenett. Skal du ut på ski i Lillehammer har du mange valgmuligeter!

Løype og turkart kan kjøpes på
Nordseter Fjellparks Servicesenter, pris kr. 70 
Vis løypekart

Her er våre turtips for ski i Lillehammer:


Nevelvann rundt (904 moh)

Lengde 7,9 km Dobbeltspor. Dette er også en fin trugetur. Koseturen rundt Nevelvann er en populær liten tur.  Hvis du går med klokka rundt har du en behagelig tur opp til foten av Nevelfjell gjennom skog og åpne vidder med små hytter og en flott utsikt mot sør i Gudbrandsdalen. Krysset på Nevelåsen er en typisk pauseplass. Sett deg i solveggen og nyt utsikten over Reinsvann mot Reins- og Kriksfjell (1053 moh) NØ. Turen hjem til Nordseter er morsom med rolige bakker og svinger. Turen er beregnet til ca. 1 time, og er godt egnet for små barn.

 

Topptur til Nevelfjell (1089 moh) 

Lengde 9,8 km. Dobbeltspor. Dette er også en perfekt trugetur. En tur til Nevelfjell er en klassiker. Gå opp til fjelldokka sør om Nevelvann. Da får du turen opp og den lange nedstigningen over Nevelåsen som bringer smilet frem på enhver skiløper. Utsikten på Nevelfjell er fantastisk. I klart vær ser du Rondane, Jotunheimen, Galdhøpiggen og mange andre fjelltopper. Ta med kamera og nyt nistepakken i 1089 moh. Blåser det kan du søke ly i eller bak Røde Kors hytta på toppen. Et stort kompass viser deg retningene til Norges mest kjente fjelltopper.

 

Nevelfjellhytta satt i stand i romjulen 2012. Lillehammer hjelpekorpset har stått på hele romjulen for å pusse opp den attraktive hytta på toppen av Nordseter 1089 m.o.h. Den 10-20 kvm store hytte ble i 1991 restaurert av hjelpekorpset. Mange var med og sponset oppussingen. Desverre har ikke alle besøkende i hytta oppført seg særlig bra. Det er rablet og skrevet på veggene, noen har rispet inn meldinger med kniv, og mange hadde griset til. Det verste var at noen har gjort sitt fornødne på hyttegulvet. Kristine Holen Klæboe og Ole Henrik Sels Olsen har vasket, grunnet og malt veggene med to strøk. Ovnsrøret er skinnende blankt. Vinduene vasket og i vindueskarmene er der te-lys. Benkene i hytta er skinnende reine. Nu håper vi at alle passer godt på hytten og at den ikke utsettes for mer skadeverk og forsøpling. Det fortjener hverken vi eller de som syntes at hytta er et viktig punkt på skituren. Vil du lese mer så har GD en fin annonse med bilder i avisen fra 2. januar 2013.    

Reinsvatnet rundt via Pellestova (905 moh)

Lengde 19,3 km ( retur) Dobbeltspor med skøytetrasé. Er du god på skøyting så er turen rundt Reinsvatnet helt perfekt. Her har du superbrede skøytetraseer og fine flate partier. Du går i en del av Trolløypa sør for Reinsvatnet. På Pellestova kan du kjøpe deg varm sjokolade eller toddy, før turen går hjem med solen i ansiktet og en spesielt flott utsikt mot øst. Reinabakken må bestiges på halvveien hjem mot Nordseter, men denne stigningen mestres av alle. Turen ned fra Reinatoppen er en fornøyelse og vil du ha vind i håret er det bare å gi gass. Er du ikke helt sikker på ploging tar du av skiene og går et stykke ned. Traseen er bred og ender i en mild motbakke. De siste 4,5 km til Nordseter går lett som en lek i variert terreng. Her finner du Lillehammerregionenes bredeste og fineste skøytetrasé. På denne turen finner du mange fine plasser til kaffe- og matpause.

 

Skogsløypa til Sjusjøen, Uværsløypa

Lengde 5,9 km (en vei) Dobbeltspor med skøytetrasé og denne turen kan også være en koselig trugetur. På dager med vind eller dårlig sikt er turen til Sjusjøen via skogsløypa veldig populær. Her går du i ly av vinden gjennom skog i et mildt og variert terreng for alle skiløpere. På Sjusjøen finner du flere kafeer som serverer både en matbit og kaker. Turen tilbake til Nordseter byr på flere muligheter enten over fjellet eller via Birkebeinerløypa sør om Birkebeinerbakken og gjennom skogen via sandbakken. Over fjellet kan du velge den direkte løypen eller over Lunkefjell som byr på en seig stigning, men når du er ferdig med denne er det en morsom nedkjøring hjem til Nordseter.

 

Til Lillehammer av Birkebeinerløypa

Lengde 12,5 km (en vei). Dobbeltspor med skøytetraseer på skistadion. Fra Nordseter kan du gå på ski ned i Lillehammer By på den verdenskjente Birkebeinerløypa der mange tusen skiløpere fra hele verden hvert år kjemper om årets birkebeinermerke. Dette er ikke en krevende løype og kan anbefales til familier som vil en tur til Lillehammer og oppleve litt av magien fra OL i 1994 på den Olympiske skistadion. Når du kommer til skistadion bør du se etter et løypekart, da det er mange muligheter til å komme ned i Lillehammer By. Turen er i et variert terreng med fine løyper som passer seg for familietur. Fra Lillehammer By eller Skurvbrua kan du ta bussen opp til Nordseter. Vil du ta deg rundt i Lillehammer By kan du mot gebyr oppbevare skiene på Turistkontoret ved stasjonen.

 

Til Lillehammer via Nordseterløypa

Lengde 14,5 km (en vei). Dobbeltspor. Nordseterløypa går gjennom Gropmarka som er lillehamringenes hellige skog. Dette er en helt spesiell og morsom familietur til Lillehammer. Her kan du gå i ly av vinden i variert terreng. Du vil oppleve en helt spesiell stillhet gjennom Gropmarka og kanskje ser du en elg på turen. Det er ganske sikkert at du vil se spor etter elg i snøen. Når du kommer til Birkebeineren Skistadion bør du se etter et løypekart, for det er mange muligheter til å komme ned i Lillehammer By. Du kan velge løypen mot høyre der du kommer forbi hoppanlegget fra OL i 1994. Kjøp billett til stolheisen og opplev den fantastiske utsikten fra toppen av tårnet i 120 meterbakken ned over Lillehammer By. Fra hoppanlegget er der bare kort avstand til byen med bussforbindelse til Nordseter.

 

Lunkefjell (1062 moh) via Mellsjøen

Lengde 14,5 km. Dobbeltspor med skøytetrasé. Fin trugetur. Denne turen er like fin den ene som den andre veien. Velger du å bestige Lunkefjell først, kan du skli 200 meter ned skogsløypa mot Sjusjøen og ta skiheisen opp det værste stykke mot Lunkefjell. Enkeltturer koster 10 kr. Fra toppen av skiheisen går du oppover i Trolløypa med fine spor. Nyt utsikten ned i dalen og før du vet det er du oppe på Lunkefjell hvor et storslått utsikt venter deg 1062 moh. Fra toppen kan du velge å gå mot Sjusjøen eller fortsette ned mot Mellsjøen. Hvis du ønsker det har du mulighet til å merke vinden i håret på turen ned. Løypen er bred og det er ingen utfordring å stoppe underveis hvis farten blir for høy. Fra brua i bunden av Mellsjøen svinger den brede skiløype seg blidt gjennom et variert terreng. Her kan du oppleve norske familier som nyter livet på deres private hytter i fjellheimen uten luksus som bad og strøm. Den siste del av turen hjem til Nordseter går raskt i den brede løypetrasé.

 

Hornsjø via Reina

Lengde 20 km (retur). Dobbeltspor med skøytetrasé. På Hornsjø kan du oppleve et ekte Høyfjellshotell som har servering hele vinteren med flott utsikt over Hornsjøen og mot Åstadalen. På vei til hornsjø passerer du flere gamle setrer og hytter i et meget flott terreng. Løypen er godt variert uten de store utfordringene. Den største utfordringen er å nå toppen av Reinabakken. Hjem fra Hornsjø an du gå samme vei, eller velge en avstikker i Snultrakrysset. Velger du å gå via Snultra blir turen noe lengre. Korteste veien fra Snultra er via Mellsjøen. Dette kan bli en fin dagstur for familien men små barn bør være i pulk ellers blir dette for langt. Er du i humør til en treningsøkt så er der gode muligheter for å brenne av kalorier på runden Snultra – Elgåsen – Kuåsen - Sjusjøen og retur til Nordseter.

Hunderfossen

 


facebook  twitter  youtube  flickr  instagram

Nordseter Mediabank | Design © Myklebust Designs 2013