Login

Login

Turstier og fotturer i fjellet

I fjellet ved Lillehammer finner du fine turstier, sykkelruter og fotturer.

Nordseter ligger i Lillehammerfjellet 850 moh., mellom Sjusjøen, Pellestova, Hornsjø og Lillehammer By. Fra Nordseter har du alle muligheter uansett årstid, om du skal på familietur eller du vil ut på en treningsøkt der du ønsker distanse og fart.

I Høsten 2012 skriver Ådne Norheim en reportage i Lillehammer byavis. Hun er på tur opp mot toppen og i samtale med lillehamringen Egil. K. Paulsen blir hun klogere på både gamle myter og traditioner man kan møte på turstiene i fjellet. Her er et uddrag:

Stor trafikk på Lillehammerfjellets Champs Elyssès.

" Nær toppen ligger en stor steinvarde i veikanten. Dette er en såkalt kastehaug. Opprindelsen til slike hauger, enten av stein eller kvist, er at det engang skal ha skjedd en ulykke eller forbrytelse på stedet. Alle veifarende kastet etter dette en stein eller en kvist på haugen, dels til minne om den døde, dels for å sikre seg mot at en ligende skjebne skulle ramme dem. Som barn turde vi rett og slett ikke gå forbi slike kastehaugen, uten å gi vårt bidrag i form av en kvist ellr en stein. Av gammel vane slenger vi derfor også stein på haugen på Nevelfjell. Med en provisorisk oppmåling av haugen, våre gamle matematikkkunnskaper og litt skjønn regner vi ut at det kan ligge ca. 20.000 steiner i haugen. Om de passerende hver har slengt èn stein på haugen har altså veldig mange gått forbi. Ikke rast lillehamringen Egil K. Paulsen, som vi møter like nedenfor, kalder stien mot Nevelfjell for Lillehammerfjellets Champs Elyssès."

 

Vis løypekart   |   Løype og turkart kan kjøpes i resepsjoner og skiutleie, pris kr. 40

Hunderfossen

 


facebook  twitter  youtube  flickr  instagram

Nordseter Mediabank | Design © Myklebust Designs 2013